Z vse modernejšim in sodobnejšim načinom opremljanja vašega doma se je pričel uveljavljati tudi pojem slikopleskarstvo. Slikopleskarstvo je neke vrste dejavnost, ki opravlja več različnih oprembenih del za vaše stanovanje. Torej je slikopleskarstvo dejavnost, ki obsega različna dela znotraj vašega doma in s katerimi izboljšamo izgled prostorov v hiši. Taka dela so barvanje oziroma pleskanje vrat, sten in drugih sestavnih delov hiše, slikanje in polaganje tapet.

Slikopleskarstvo

Torej gre za dela, ki v največji meri polepšajo izgled sten in stropov v hiši. Toda kdo sploh lahko opravlja slikopleskarstvo? Kot smo že rekli je slikopleskar oseba, ki ima v lasti podjetje oziroma je zaposlen v slikopleskarskem podjetju in poklicno opravlja dela povezana s pleskanjem, slikanjem oziroma polaganjem tapet. Svoje slikopleskarsko podjetje lahko odpre in registrira vsaka poslovno sposobna oseba. Slikopleskarstvo lahko odpre tudi mladoletnik seveda ob odobritvi staršev.

Sama registracija podjetja je lahko opravljena zgolj v enem dnevu in če lahko pričnete s poklicnim opravljanjem vaše dejavnosti. Za ustanovitev podjetja ni potrebna neka posebna izobrazba, dovolj je že če ima oseba dokončano osnovno šolo oziroma višjo šolo. Sama ustanovitev podjetja je na tako imenovanih VEM točkah že nekaj časa brezplačna. To drži samo za standardne oblike podjetja, kot sta d.o.o. in s.p., medtem ko je potrebno za ostale oblike obiskati notarja.

Kategorije